Social Icons

26 Mayıs 2013 Pazar

Yaz Başörtü Modelleri ve Farklı Bağlama Şekilleri



Yaz Başörtü Modelleri ve Farklı Bağlama Şekilleri

Tesettürlü bayanların şıklığından ödün vermedikleri eşarpları her yıl renk alternatifleri ve desen çeşitliliği ile dikkat çekmeye devam ediyor.
Tesettürlü bayanların spor kıyafetlerini ve özel günlerde abiyelerini tamamlayan eşarplar sektörde söz sahibi markaların koleksiyonlarında yerini almaya başladı. Tasarımcılar eşarp modellerinde desen, renklerle gençlere yönelik modeller hazırlarken orta yaş bayanları da unutmayarak klasikleşenleşen modellerden sıyrılıp renk cümbüşü yaşatmaya çalışmışlar. Tesettürlü bayanlar için hazırlanan koleksiyonlarda hanımların kendi tarzları yeniden yaratacaklarını düşünüyorum. Tesettür giyimin en önemli tamamlayıcısı olan eşarpların giyilecek kıyafetle ve özellikle pardesüyle renk uyum yakalaması istenilen görünümü kazanması için çok önemlidir.
2013 Yaz eşarp modellerinde spor kıyafetlerle kullanılmak üzere renkli ve desenli tasarımlar yer alırken bayanlar abiye kıyafetlerde ise gösterişli modelleri tercih edeceklerdir. Bu sezon tesettürlü bayanların tarzlarını belirlemede bu denli önem taşıyan eşarplarında dikkat çeken renkler arasında saks mavisi, kırmızı, yeşil, somon, pembe, mor ve mavinin şık tonları hayat bulurken siyah beyaz, lacivert beyaz, kahve yeşil, kahve mavi, turuncu krem renkler kombin edilerek hanımların beğenisini kazanacaktır. Eşarplarda yer alacak desenler arasında çiçek, çizgili, geometrik, puantiye ve otantik desenler hanımlardan yoğun talep görecektir. Desenli eşarplar düz renk üzerine büyük çiçek motifleri, küçük çiçek motifleri, iki renk çizgiler, iki renkte puantiyeler ve spor geometrik desenlerle dikkatleri üzerinde toplayacaktır. Genelde ipek kumaşlardan tasarlanan eşarplar bayanların tercihleri arasında yer alırken bu aksesuarlarda en çok çiçek desenleri yer almaktadır. Genelde düz renk kıyafetlerle yapacağınız kombinlerde desenli eşarplar, desenli kıyafetlerle düz modellerin kullanımı tavsiye edilmektedir. Bu sezon eşarplarda sezonun moda akımları arasında yer alan metalik renklere de yer veren tasarımcılar farklı varak baskılara koleksiyonlarında yer vermişlerdir. Bu sezon bayanların özel davetlerde tercih edecekleri turban modeli de düz renklerle hanımların beğenisini kazanacaktır.  
























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder